ילד בן 3.5 שאוכל אך ורק בשר/עוף/ביצים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

02/10/2012 | 14:39 | מאת: יערה

הי בני בן ה 3.5 אוכל רק בשר עוף או דגים, לא אוכל בכלל פחממות (לא אורז או פסטה וכו..) חוץ משוקולד כמובן. לא נוגע באף ירק חי או מבושל או משהו שמזכיר ירק ואוכל מדי פעם מעט פירות. אני מודאגת מזה ש 95% מהתזונה שלו זה רק חלבונים מהחי הוא לא נוגע בשום תוספת ואוכל רק את המנה הבשרית. הוא מסוגל לאכול כמות מאוד גדולה של בשר ואם אין בשר הוא יעדיף ללכת לישון רעב ולא לאכול משהו אחר (לא גבינות או לחם וכו...) האם יכולה להיות העיה התפחותית כתוצאה מחוסר איזון? האם יש מקום להתערבות בגיל הזה? יש לציין שאין לו בעיית משקל והוא פעיל וכו....הוא סבל מאנמיה (למרות כמויות הבשר) והיה מטופל בברזל עד לפני כשנה. תודה רבה, יערה

סביר להניח שהוא מקבל סוכר/פחמימות ממקור אחר כי אם לא לא היה חיוני ואם אוכל יוגורט או גלידה או מעדן או חלבאו בצק הוא מקבל סוכר כך שלא צריך לדאוג מה יכפת לך אם אוכל בשר בערב (תנסי שניצל זה גם עם פחמימות ) לכי לדיאטנית בק"ח שתאזן את התפריט עם מה שהוא אוכל בכל זאת (צריך לבדוק שמקבל מספיק סידן )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים