ילד עם עודף משקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/09/2012 | 19:36 | מאת: מישל

ילדי בן 9+ מטופל בריטלין 20 מ"ג אחד ליום בגלל בעיית קשב וריכוז,הוא שוקל קרוב ל 54 ק"ג וגובהו 1.41 יש לציין שבעלי רזה מטבעו וגבוה ואני ממוצעת ולא שמנה לקחתי אותו לאנדוקרינולוג ילדים שגם לא מצא שום סיבה להשמנה המפלצתית הזו ופטר אותי ממשרדו בתשובה של כנראה גנטיקה או חילוף חומרים לקוי,בדיקות עשיתי לו גם בלוטת התריס תקינה,גם צליאק בדקתי הכל תקין יש לציין שאכן יש לו בעייה ביציאות הוא כרגע מטופל ע"י סיבים תזונתיים שאני נותנת לו, שאלתי היא האם יש אפשרות לתת לי איזו שהיא דיאטה בסיסית כדי לגרום לו לרזות?הוא בקושי אוכל בגלל הריטלין אינו אוכל ממתקים כי אני לא מכניסה הביתה ואינו שותה כלום פרט למים, ספורט הוא שונא ניסינו לא עבד הוא עצלן שזה מפחיד מה עושיםםםם?

מכוון שמטופל בריטלין וגם אם מפספס כמה ארוחות יש מה שנקראה האפתר של הריטלין ובדרך כלל הילד יכול לאכול כמות גדולה של אוכל לאחר ירידת ההשפעה של הריטליןולכן דיאטה בפורום לא תעזור ,את חייבת לקבוע תור לדיאטנית ילדים בק"ח שתעזור לך להרכיב תזונה מתאימה על מנת שיתאזן

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים