תזונה לתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/07/2012 | 13:41 | מאת: אלה

התינוק שלי בן חצי שנה, סיימנו עם שלב הטעימות וכעת הוא אוכל רב היום מטרנה כ180 מ"ל, ארוחה אחת בגן של ירקות טחונים (כהתחלה רק כמה כפיות). בהמשך יאכל בגן גם פירות ושותה קצת מים. שאלותי: 1.האם בערב (החל מ16 אחה"צ) להמשיך לתת לו רק מטרנה או שמומלץ לשלב מזון נוסף? 2. האם כדאי לתת בערב מים? באיזו כמות? 3. דייסות: דייסת קורנפלור- הוא הקיא כשעתיים וחצי אחרי שאכל, אולי זה היה סמיך מידי ואולי הקיא כי התגלגל המון מצד לצד ולא קשור בכלל לדייסה. כמו כן הקיא לאחר שטעם לחם שהרטבתי בפעם ה-4, 3 פעמים לפני כן עברו בשלום. שוב, יתכן שהקיא כי שיחק עם נשכן... גם פתי בר שהרטבתי הוא הקיא. האם ניתן להסיק שישנה רגישות לגלוטן או שזה מקריות? או שהמרקם לא טוב לו? 4.האם כדאי לתת בכל זאת דייסת דגנים/דייסה אחרת שבאמצעותה יחשף שוב לגלוטן? אולי במרקם דליל יותר. בינתיים הוא טעם רק דיסת קורנפלור תודה רבה על עזרתכם.

ב16 את צריכה להמשיך להאכיל אותו כרגיל בגיל הזה תמ"ל או ופירה או דייסה על בסיס תמ"ל או אבוקדו בקשר למים את יכולה לתת אחרי ארוחת פירות או מרק ,כל השאר תמ"ל כך שלא צריך מים בקשר ללחם לא קשור לגלוטן ואי אפשר להסיק שהוא רגיש לגלוטן זה מכוון שבגיל הזה לא נותנים לחם גם אם את מרטיבה (לא לשכוח שהוא בן חצי שנה ) והלחם זה בצק שעדיין לא יכול ללעוס את יכולה לתת ארוחת דייסה בסדר גמור דייסה מתאימה לגיל הזה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים