מחסור בסידן?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

11/07/2012 | 21:03 | מאת: איריס

שלום וברכה, התינוקת המקסימה שלי בת 10.5 חודשים. ביומיים האחרונים הופיעו לה סימנים לבנים על 3 מהציפורניים (נראה כמו פס קטן). גם לי פעם היו סימנים כאלו ושמעתי שזה סימן למחסור בסידן. האם זה נכון? התינוקת אוכלת מוצקים - בתיאבון יפה, ושותה 2 בקבוקי סימילאק ביום (אחד בבוקר ואחד לפני השינה). אם אכן זהו מצב של מחסור בסידן - אודה אם תוכלי לכתוב לי אילו מאכלים עשירים במיוחד בסידן, האם עדיף טחינה על גבינה, וגם כמויות - כמה צריך להספיק לגוף שלה ליום. רוב תודות, איריס

הפסים על הציפורניים אינו מחסור בסידן ולא קשור לסידן בכל זאת הבת שלך בת 10.5 חודשים ולכן את יכולה להוסיף יוגורט או גבינה בנוסף לבקבוק בוקר וערב יש סידן בטחינה אבל הזמינות שלו פחות טובה ממוצרי חלב ובנוסף ילד צריך לאכול כמות גדולה על מנת לקבל מנה 1 של סידן

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים