הנקה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

27/06/2012 | 22:37 | מאת: שירי

בן 4.5 חודשים ששוקל 7 ק"ג, מתעורר ב-6:30-7:00 ויונק מלא במשך כל היום כל 3 שעות כמו שעון שוויצרי. הולך לישון ב-19:00 אחרי מקלחת והנקה ומתעורר שוב בסביבות 22:00-23:00 לאכול. עד לפני שבועיים הייתי מניקה אותו בשעה הזו, אבל בעקבות סרבנות עיקשת לבקבוקים (שאוב ותמ"ל מכל סוג, בכל שעה ומכל מי שמציע לו),החלפנו את ההנקה הזו בתמ"ל שאבא נותן לו. שלוש בעיות ושאלות שקשורות לעניין: 1. אני מנסה לשאוב את ההנקה שהורדתי בעקבות מתן הבקבוק, אבל לא מצליחה להוציא יותר מ-60 מ"ל בממוצע בסחיטה ידנית (השאיבה עוד פחות אפקטיבית). מה עושים? הייתי שמחה לתת לו בקבוק שאוב כל ערב - ולא מטרנה... 2. נדמה כאילו הבקבוק תמ"ל (180 מ"ל) שאותו הוא אפילו לא תמיד מסיים, גורם לו דווקא להיות יותר רעב בלילה - בעבר הוא היה ישן 6-7 שעות רצוף בלילה ומאז שהתחלנו עם בקבוק הוא מתעורר כל 3-4 שעות לאכול!!! מה הסיבה ומה אפשר לעשות כדי להחזיר לו את השינה הטובה? 3. למרות שהוא מוכן לקחת את הבקבוק הליילי מאבא שלו (לא בחפץ לב, אבל גם לא מתנגד בלי סוף), הוא עדיין מסרב לבקבוק בכל שעה אחרת במשך היום, ולמעשה, בעיית הסרבנות לא נפתרה! מה עושים???

בעיית הסרבנות כן נפתרה כי הצלחת לתת לו בקבוק תמ"ל ולכן את יכולה לתת שוב בקבוק רק לא לבלבל אותו אם תיתני ולא מוכן חכי שיקח ועל תעניקי אותו באותה ארוחה בקשר לבקבוק תמ"ל שאת נותנת ,לא נראה שקשור לזה שהוא רעב ,מותר לו להתעורר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים