ארוחות אורכות יותר מדי זמן

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/06/2012 | 21:52 | מאת: רוני

שלום, הבת שלי בת 6.5 חודשים. בשבועיים האחרונים מקבלת 2 ארוחות מוצקים ביום. את ארוחת הירקות היא אוכלת איכשהו אבל ממש לא בשמחה וזה יכול לארוך כ 40 דקות. אני מרגישה שהיא ממש סובלת מזה. היא עושה טובה שהיא פותחת את הפה - אני יכולה לחכות עם הכפית ליד הפה כמה דקות בכל פעם ולא עוזר כל שיר, אווירון, משחק שאני מנסה. כאמור, בסופו של דבר היא אוכלת את הארוחה אבל אני לא מרגישה שזו חוויה חיובית עבורה. היא ילדה שמחה, חייכנית וממלמלת הרבה ואילו בזמן הארוחה היא רצינית, לא מחייכת גם כשאני מנסה להצחיק אותה ושקטה מאוד. ארוחת הפירות הולכת קצת יותר טוב ובדר"כ היא יותר משתפת פעולה אבל לעיתים גם את הארוחה הזו היא לא ככ רוצה ועושה טובה שפותחת את הפה. מה לעשות? אני לא רוצה לגרום לה לנזקים סביב נושא האוכל. תודה!

לפי מה שאת מספרת ,נראה שהילדה לא כל כך רוצה לאכול את הארוחות האלה ולכן קודם כל תעשי סדר תיראי האם מספיק רעבה לפחות 3-4 שעות בין הארוחות שנית ארוחה לא צריכה להימשך 40 דקות ובטח לא עם הסחת דעת כמו משחקים למיניהם ולכן ארוחה כזאת לא יותר מרבע שעה מה שאוכלת אוכלת ותיראי שאם תחכי מספיק זמן תסכים לאכול פירות יותר בשמחה ולא בכוח כמובן גם לא יותר מ10 דקותת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים