רגישות או הסתגלות נורמלית?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/06/2012 | 22:23 | מאת: אמא מודאגת

גמלתי את בני בן השנה וחודשיים מהנקה ועשיתי מעבר הדרגתי לסימילאק- ערבבתי חלב שאוב עם סימילאק בכמויות הולכות וגדלות, עד ששתה בקבוק סימילאק מלא. כעבור יומיים רק עם סימילאק ואוכל מוצק הופיעה לו עצירות קשה ביותר, כאבי בטן וגזים. בעצת חברותיי החלפתי לפני יומיים למטרנה וכעת הקערה התהפכה על פיה- היציאות מרובות, כ 5-6 פעמים ביום, ורובן ממש נוזליות כמו שלשול בצבע צהוב חרדלי. האם זו הסתגלות נורמלית לפורמולה או שיש לו רגישות כלשהי, אולי ללקטוז? מה עליי לעשות כעת? האם להמשיך עם המטרנה עוד כמה ימים ולראות כיצד הוא מגיב? יש לציין שהוא אוכל קוטג' וגבינה צהובה לעיתים קרובות ללא בעיות מיוחדות.

אם אוכל קוטג וגבינה צהובה והכל בסדר ,זה אומר שהוא צריך להתרגל ,תמשיכי לעקוב ואם ממשיך לכי לרופא ילדים שלו

10/06/2012 | 23:33 | מאת: אמא מודאגת

סליחה שאני מקשה אבל האם זה נכון שבקוטג' וגבינה צהובה אין הרבה לקטוז ולכן יתכן שבכל זאת יש לו רגישות למטרנה?

11/06/2012 | 19:48 | מאת: דידי

אני ממליצה חלב שקדים. תבררי על זה ותגלי שיש בזה המון ויטמינים וללא טיפת חלב. וזה נותן לך מה שאת צריכה, במיוחד שזה גיל שאת יכולה להשלים לילד שלך ויטמינים בעוד דברים אחרים שהוא אוכל.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים