תינוקת בת 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

04/06/2012 | 18:48 | מאת: טלי

שלום, בתי בת 4.5 חודשים, שוקלת 7 קילו. לפני כשבוע התחלתי להעביר אותה להאכלה כל 4 שעות במקום 3. היא אכלה 120 CC כאשר קיבלה בקבוק כל 3 שעות. עכשיו הגדילה את הכמות ל 180 CC כל 4 שעות. לפעמים אני שמה לב שהיא די רגועה ומשחקת יפה כאשר מגיעה זמן האכלה אחרי 4 שעות ואני מושכת אותה עוד חצי שעה, כלומר לפעמים יכולות לעבור 4.5 שעות בין האכלות. שאלה 1: רציתי לשאול האם זה בסדר למשוך מעבר ל 4 שעות או שצריך להאכיל בכל זאת? שאלה 2: הארוחה האחרונה שלה לפני השינה היא ב 7:30 בערב. בלילה היא קמה להאכלה אחת בין 1:00 ל 3:00 (אוכלת 120 CC) ואח"כ מתעוררת שוב אחרי 3 שעות. כלומר אם היא אכלה ב 1:00 בלילה, אז היא תתעורר שוב ב 4:00, אבל אם אוכלת ב 3:00, אז בפעם הבאה תתעורר ב 6:00 בבוקר. אני רוצה לנסות למנוע התעוררות לפני 3:00 ע"י כך שלא אציע בקבוק לפני השעה הזאת ואנסה להחזיר אותה לישון עם מוצץ או כל דרך אפשרית. רציתי להתייעץ ולשאול האם זה בסדר למשוך אותה עד 3 בבוקר אם התעוררה לפני? האם זה בסדר למשוך אפילו יותר?

היא עדיין קטנה ,למה לסדר אותה ,ולכן אם רוצה לאכול כל 3 שעות תוכל כל 3 שעות ואם תרצה לאכול לאחר 4 שעות זה גם בסדר אבל על תנסי לעשות תכנון לא נכון לגיל הזה ,אם רעבה תבקש ממך לאכול,לכי איתה רק תעשי סדר : תזכרי אם רעבה אמורה לאכול תוך 5 דקות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים