מעבר לארוחות מוצקות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

16/05/2012 | 11:30 | מאת: שרון

שלום, בתי בת 8 חודשים. היא יונקת והתחילה טעימות בגיל חצי שנה, ומאז טעמה הרבה דברים, חלקם אהבה יותר וחלקם פחות. הבעיה היא שעד עכשיו לא הצלחנו לעבור לארוחת מוצקים של ממש. כלומר, היא אוכלת את המוצקים, אבל כנראה שלא בכמות מספקת שתשביע אותה, כי בין שעה לשעה וחצי מסיום הארוחה היא רעבה ורוצה לינוק. חשוב לציין שבארוחת המוצקים היא אוכלת כמה שהיא רוצה. אני לא מגבילה אותה והיא אוכלת עד שהיא מסמנת לי שסיימה - מזיזה את הראש, את הכפית, או סתם "מקטרת" וסוגרת את הפה. אני לא מאכילה אותה בכוח ותמיד יש עוד בצלחת ככה שאני יודעת שזה לא שלא הכנתי לה מספיק אוכל. מה עליי לעשות כדי שארוחת מוצקים תהיה ארוחה של ממש ותחליף ארוחה של חלב אם? וגם - מה הכמות הנורמלית לארוחת מוצקים בגיל הזה?

יכן שהתכולה שארוחה שאת נותנת לא מסביעה ולכן אתן דוגמא :ארוחה בשרית למשל בגיל הזה 30 גרם עוף כמו שוק עוף עם תפו"א בינוני ורבע גזר ורבע קישוא או חתיחת ירק אחר בקשר לפירות ,יתכן שרעבה לאחר שעה וחצי כי ארוחת פירות באופן טבעי היא יותר קלה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים