תינוק שלא שבע

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/05/2012 | 11:36 | מאת: רוית

שלום, יש לי תינוק בן 10 חודשים סדר היום מבחינת האוכל שלו הוא כזה: בוקר בסביבות 6-7 - בקבוק תמל 180 8:30 בגן - פירות עם ביסקוויטים (שמים שם מלא ביסקוויטים כדי שישבע לפחות ל 3 שעות) 12-12:30 - מרק עם ירקות ובשר (לאחרונה מתחילים להוסיף לו קוסקוס / אורז / תוספת פחממתית, רק לו, כי הוא לא שובע מהמרק) 14:30-1500 - גבינה עם אבוקדו / ביצה / גיל / פרוסת לחם קל מעוך.... פה אני נעצרת כי חשוב לי לציין שזה משביע אותו לשעה בלבד ואז הוא צורח כבר אחרי שעה לקבל עוד אוכל 16:00- בקבוק 180 18:00 - בקבוק 200 תמל מעורבב בדייסת אורז אני רוצה להתייעץ קודם כל לגבי ארוחת הצהריים - מה אפשר לתת בסביבות 15 כדי שישביע אותו לכמה שעות ? נראה שהכמות שאני שמה לו אינה מספיקה. רעיונות לדברים נוספים שניתן לתת לו, ומה הכמות ? כמה בקבוקים נהוג שתינוק בגיל הזה שותה? חשבתי שנורמלי שהוא יאכל ביום - 3 ארוחות (פירות, מרק וגבינות) וכן 2 בקבוקים (בוקר ולפני השינה) אבל זה לא מספיק לו יש לך אולי עצות איך אפשר לבנות נכון את התפריט על מנת שלא ירגיע רעב לעיתים קרובות? תודה

בבוקר תכניסי לו דייסת קורנפלור לדוגמא פירות לאחר מכן במרק תבדקי שיש מספיק בשר 30 גרם(גודל של רגל עוף ) כמו עוף או בשר עם תפו,א בינוני או3 כפות אורז עם קצת ירקות הוא אמור להיות רעב בסביבות 15-16 ולכאן תני לו גבינה עם אבוקדו או יוגורט עם גבינה ובערב ארוחה כמופנים של לחם עם טחינה או גבינה או אבוקדו או פירה עם קציצה מרוסקת ובסוף בקבוק תמ"ל עם דייסה בגיל שנה תוכלי להוסיף ביצה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים