אי אכילת מוצקים - בן שנה+ חודש

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/04/2012 | 11:34 | מאת: אמאלה

שלום, בני בן שנה + חודש אינו מוכן לאכול מוצקים כלל , כל פעם שאני רק מכניסה לו לפה הוא מקיא, ניסיתי לרסק לו את הפירות במקום לטחון אבל הוא מיד הקיא ולא ידע מה לעשות עם זה בפה כנל לגבי הירקות בצהרים ניסיתי למעוך לו עם מזלג תפו"א וגזר והא ישר מקיא ( מגיב כאילו שמתי לו משהו חם בפה עם פה פתוח אין לו מושג איך להתנהג עם זה בפה). יש לציין שבמבה הוא מחזיק ביד ויכול לאכול לבד אבל לא בכמויות אולי רק אחת או שתיים מקסימום. אני לא יודעת כיצד להמשיך... בעוד כחצי שנה בע"ה הוא עתיד להיכנס לגן ושם מאכילים רק מוצקים... מה אני צריכה לעשות ?

אני לא חושבת שיש בעייה עם מוצקים כי אוכל במבה אפילו 1-2 ולכן על מנת שיואכל מוצקים צריך לאפשר לו להיות רעב ,תנסי לאחר ארוחת בוקר לחכות 4 שעות ואז לתת תפו"א מהוך עם קציצה מפוררת או לדוגמא בערב תנסי בורקס גבינה או ביצה מרוסקת עם קוטג תנסי שיקח ביד ולא שאת תיתני עם כפית ,שוב הוא צריך להיות רעב אם לא זה לא יקרה חכי מספיק זמן בין ארוחה לארוחה 4 שעות בגן ילמדו אותו לאכול

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים