שאלות לגבי בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

25/03/2012 | 10:39 | מאת: n

שלום רב! יש לי כמה שאלות לגבי תזונת התינוק שלי, בן 10 חודשים כמעט: 1. האם מותר לי לתת לו סילאן שמכיל רק תמרים ללא סוכר? 2. האם מותרים לו כל התבלינים היבשים ובפרט קינמון? 3. האם יש לחם מסוים שמומלץ לתת לו? אני יודעת שלחם קל לא מומלץ, אבל ברוב סוגי הלחם האחרים יש סוכר... 4. האם אפשר לתת לו מוצרי חלב שאינו בקר? (עיזים, בפאלו...) איזה סוג מומלץ יותר בגילאים האלה והאם יש הכרח שיאכל מוצרי חלב פרה, או שאפשר לחכות עם זה לגיל יותר מאוחר? 5. האם אפשר להכין לו דייסה שאינה מיועדת לתינוקות? (קוואקר טחון, סולת?...) תודה רבה על תשומת הלב!

שאלה 1 כן את לא צריכה לתת תבלינים בגיל הזה (עד גיל שנה ) אפשר ונילה טבעית בגיל הזה לחם לבן פשוט רק תמ"ל או הנקה או חלב שאוב ויוגורט או גבינה רגילה (לא מומלץ חלב עיזים בגיל הזה ) את יכולה לתת דייסת סולת או קורנפלור מבושלת על בסיס תמ"ל אבל קחי בחשבון שהן לא מועשרות כמו הדייסות לתינוקות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים