תינוק בן 9 חודשים כמעט לא אוכל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/03/2012 | 14:20 | מאת: גלית

בני בן תשעה חודשים. אוכל מעט מאד (שוקל 7.5 ק"ג). הוא מקבל שלושה בקבוקי תמ"ל ביום (בוקר, צהריים ולילה לפני השינה) - כל אחד בסביבות 150 מ"ל, למרות שהוא לרוב אינו מסיים גם אותם. בבוקר הוא לפעמים - לא תמיד - אוכל מעט דייסה עם בננה, לה אני מוסיפה חמאת שקדים או טחינה גולמית על מנת להוסיף קלוריות וחלבונים (בין 7-8 "כפיות תינוק" קטנות). בצהריים הוא מוכן לאכול מעט לחם (אולי חצי פרוסה ביום טוב). בערב ניסיתי לבשל מגוון של תבשילים - עוף, בקר, קטניות, פסטה, ירקות, פירות - הוא לא מוכן לאכול שום דבר. הוא סוגר את הפה או יורק את האוכל. נראה שהוא מוכן לאכול אפילו פחות ממה שאכל כשהיה קטן יותר ורק התחיל מוצקים. ישנם ימים בהם האוכל היחיד שאכל היה בננה ומעט לחם. בלילה אינו מתעורר לאוכל - ישן מסביבות שבע וחצי או שמונה עד חמש וחצי בבוקר. עלי לציין שהוא בריא, בעל מזג טוב, אינו בוכה ומתפתח בצורה תקינה - מתגלגל, זוחל, "מדבר" וכו'. האם עלי לקחת אותו לרופא?

הילד שלך אוכל ואם תרצי לדעת אם אוכל מספיק ,הערכת משקל וגובה נותנת לנו מידע ,את צריכה לראות שמתקדם לאורך העקומות משקל וגובה שלו באופן רציף ראשון תעשי סדר עם הארוחות לאחר ארוחה אפילו אם זה בקבוק יש לחכות 4 שעות על מנת לתת לו ארוחה אפילו אם אוכל מעט אם הילד לא עולה במשקל , קחי אותו לרופא

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים