תזונה נכונה לבת שנתיים עם בעיות עצירות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

12/03/2012 | 09:10 | מאת: כלנית

שלום לכולם, יש לי מס' שאלות כלליות ושאלות ספציפיות לגבי התזונה עבור ביתי בת השנתיים. תחילה שאלות כלליות לגבי תזונה מזינה ובריאה לגילה: 1.מה ילדה בגיל שנתיים צריכה לאכול – כדי שהאוכל שלה יהיה מאוזן וגם שתרצה לאכול אותו (טעים לה)? 2.איך נראה התפריט היומי? 3.איזה אופציות יש לארוחות ערב ובוקר (לפני הגן)? 4.האם סימילאק או תחליפי חלב מזינים ילדה בת שנתיים? 5.עד איזה גיל אמורים לתת תחליפי חלב וכמה פעמים ביום? 6.מה עדיף לתת לילדה בת שנתיים - סימילאק או חלב פרה? 7. מה עושים עם סרבנות אוכל? 8. כמה זמן הוא סביר לחכות שהיא תסיים את האוכל? 9. מה עושים עם כל מיני "קונצים" בזמן האוכל? (כל מיני תירוצים כדי למשוך את הזמן ולא להתחיל לאכול). 10. מה הכמות המספיקה עבורה בכל ארוחה? 11. מה עושים אם היא לא אכלה ארוחת ערב במלואה או בכלל? ובקשר לעצירות: מגיל 4 חודשים היא סובלת מעצירויות על אף שהמזון שאנו מכינים לה עשיר בפירות וירקות וסיבים תזונתים, היא נזקקת לנורמלקס ובנפייבר כדי לעשות קקי כל יום, הרופאת ילדים שלנו הינה גם גסטרונולואגית ילדים והיא נמצאת אצלה במעקב, ובכל זאת רציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי שסוף סוף תוכל לעשות קקי כל יום באופן טבעי מבלי להיזדקק לתוספי מזון? אשמח לעזרתך, המון תודה מראש|4U|

נתחיל מהשאלה אחרונה אם אוכלת פירות וירקות ושותה גם מים ובכל זאת יש לה עצירות היא צריכה להמשיך עם נורמלקס (תתייעצי שוב עם הרופא גסטרו ) בגל הזה את יכולה לתת לחם מקמח מלא ,פסטה מלאה ,קוסקוס מלא וקטניות בקשר לתמ"ל את יכולה להמשיך עד גיל 3 שנים בדרך כלל בקבוק בוקר ובקבוק ערב,אם הילדה אוכלת יפה ומגוון לאחר גיל שנה אפשר לתת חלב רגיל בקשר לזמנים ארוחת בוקר רבע שעה ,צוהריים 20 -25 דקות וגם ארוחת ערב 20-25 דקות אם לא רוצה לאכול או לא רוצה לסיים לא להתייחס זה אומר שלא רעבה ,לא להתרגש בקשר לאופציות לארוחת בוקר וערב צריכה לאכול כמוכם ארוחת בוקר צריכה להיות קטנה כי אוכלת בגןובקשר לערב לחם עם ביצה וגבינה וירק או סלט טונה עם ביצה וגבינה ולחם או פסטה עם גבינה עם ירקות או ארוחה בשרית בקשר לסרבנות אוכל תבדקי שבאמת רעבה בגיל הזה צריכה לאכול כל 5 שעות ואין לתת חטיפים בין הארוחות הכמויות הן לפי דרגת שובע ,על תמלאי את הצלחת

13/03/2012 | 09:58 | מאת: כלנית

תודה רבה על התשובה המפורטת. השאלה לגבי התמ"ל היא האם היא מזינה יותר מאשר חלב פרה לילדה בגיל שנתיים? האם הסימילאק פעמיים ביום מהווה תוספת לכל הערכים התזונתיים שהיא לא מקבלת מהמזון, רק במקרה שהיא לא אוכלת מספיק? או אולי מספיק מדברים מסוימים (כגון, לא מספיק חלבונים, סיבים תזונתיים, וכ"ו)? בקשר לזמנים לארוחות - האם עלינו להקציב לה זמן לאכול, לפי הזמנים שציינת למעלה, ואם לא הספיקה בזמן הזה, לקחת לה את הצלחת? אני שואלת את זה כי היא אוכלת ממש לאט (קרוב לשעתיים, לארוחת ערב) ולפעמים היא עדיין אומרת שהיא רוצה לאכול, פשוט מחזיקה בפה ולא לועסת או משחקת הרבה עד שהיא אוכלת. בקשר לארוחות ערב, היא לא אוכלת לחם או בשר או ביצה או טונה. רק ירקות וגבינה לבנה וספגטי. אלו הדברים היחידים שהיא מוכנה לאכול (גם כשהיא רעבה). האם זה מספיק? הרי זה לא משביע ולכן צריכה גם חלב אחר כך. היינו מעדיפים שהיא תאכל ארוחת ערב ולא תשתה חלב בערב. תודה רבה על העזרה, זה עוזר המון!

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים