המלצות לתזונת בני וההגדרות החדשות של משרד הבריאות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/01/2012 | 11:36 | מאת: אמא לבן 7 חודשים

בני בן 7 חודשים, רגיש לחלב וניזון מנוטרמיגן ומזון מוצק.כמו כן יש לו ריפלוקס שמחמיר כמובן בשתיית תמ"ל ומתמעט עם אכילת מוצקים. לפי מה שרשום על קופסת התמ"ל עליו לאכול 2-3 בקבוקים ביום של תמ"ל, 210 כל אחד. נכון להיום זוהי התזונה שלו: 5:30-6:00 - תמ"ל - 210 מ"ל 9:30 - מנת פירות (~200 מ"ל) 13:30 - מנת מרק ירקות ועוף (~200 מ"ל) 17:30-18:00 - עד לפני שבוע בקבוק ובשבוע האחרון "ארוחת ערב": עגבנייה+אבוקדו וביומיים האחרונים גם חצי ביצה קשה (מרוסק), או תמ"ל עם דייסת שיבולת שועל, ובהמשך אני רוצה לנסות דייסת שיבולת שועל ע"ב מיים עם פרי בפנים. בכל מקרה זו לא מנה בשרית אלא מנת ירק + פחמימות בצורה זו או אחרת מיד לאחר ארוחה זו: מקלחת ושינה מכיוון שהוא מאוד עייף 22:30 - "ארוחת חלום" - בקבוק תמ"ל (210 מ"ל) + כף דייסת קורנפלור/דייסה אחרת ע"מ להסמיך את האוכל כדי שייפלוט פחות וגם כדי שיהיה שבע יותר. שאלותי הן: 1. לאור שינוי הגדרות משרד הבריאות באשר להתנסות תינוקות במזון מוצק, אחות טיפת חלב אמרה לי שמותר לי לתת הכל לבני (חוץ ממוצרי חלב ודבש), כשמטרידה אותי ביותר היא הביצה (עם ביתי בת ב- 4 לא העזתי בשלב הזה....). האם אני יכולה לתת לבני לאכול הכל, או שעדיין יש ללכת בצורה מדורגת כפי שהיה נהוג בעבר? קראתי באינטרנט ונראה שהדעות חלוקות לגבי ההגדרות החדשות של משרד הבריאות ולא ברור לי איך עלי לנהוג. לא הייתי רוצה לגרום לו שום נזק עתידי. בינתיים ביצה כבר ניסיתי והכל עבר בשלום... 2. לאור פירוט טבלת הארוחות שלו, האם אני נוהגת נכון? בגן שבו הוא נמצא הילדים הגדולים יותר אוכלים קצת בצורה יותר צפופה וכנראה גם מנות קצת יותר קטנות (8:30-9:00 פירות, 12:00 מרק ירקות, 15:00-16:00 מעדן כלשהו/בקבוק) הסייעות בגן מתלבטות יחד איתי אם לצמצם לו את זמני ההאכלה או שלא ואין לי מושג מה לענות... באופן כללי אם הוא אוכל באזור 6 בבוקר בקבוק של 210 מ"ל לא נראה לי הגיוני שהוא יאכל אחרי 3 שעות מנת פרי מלאה. בנוסף, אין לי כל רצון להוריד לו מכמויות האוכל בבקבוק כי בסופו של יום בשלב הזה זה נחשב באמת המזון העיקרי שלו. כמו כן, נניח ונצמצם את זמני הארוחות, מה לתת לו ב- 15:00? בקבוק? מעדן סויה? מה עלי לתת בארוחה הבאה, שאמורה להיות הארוחה האחרונה עד הבוקר? ארוחת ערב או שוב בקבוק? (כמו שרשמתי בהתחלה, לפי מה שרשום על קופסת האוכל הוא אמור לאכול 2-3 בקבוקי תמ"ל) אשמח לתשובתך, אני ממש אובדת עיצות....תודה.

הפריט שלו בסדר גמור ואם רוצים לקצר זמני ארוחות ,ב15 או בערב או בליילה תמשיכי לתת לו בקבוק נוטרמיגן,בגיל הזה עדיין אוכלים 4 בקבוקים של תמ"ל כך שאין לך מה לדאוג בקשר להמלצות החדשות ,אתת צודקת כי זה יצר הרבה בלבול ,ההמלצות מדברות על טעימות בגיל 4 חודשים אבל מגיל חצי שנה את יכולה לת פירות ,מרק ,נתת ביצה וזה בסדר ולכן על תלכי אחורה ,בעיקרון הביצה יש לתת בגיל 10 חודשים לא לתת מעדני סוייה בגיל הזה וגם את לא יודעת אם אלרגי לסוייה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים