עצירות אצל בת 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

12/01/2012 | 10:19 | מאת: רינת

תינוקת בת 4.5 חודשים. ניזונה מהנקה בעיקר (לעיתים רחוקות סימיליאק) ומזה כשבועיים-שלושה נוספו לתפריט טעימות של אגס ותפוח. מהטעימות אוכלת כ-2 כפיות פעם ביום. מבחינת כמות הארוחות ליום: ארוחה כל 3.5 עד 4 שעות, כך שיוצא שאוכלת 4-5 פעמים ביום, ובנוסף פעם אחת בלילה. מלידתה סבלה מגזים ומעצירות. היתה עושה קקי אחת ל-4 ימים עד אחת לשבוע, וגם זה בסיוע חצי נר גליצרין. הכמות שהיתה יוצאת היתה כשל יציאה אחת רכה סטנדרטית של תינוק. לאחרונה היציאות הפכו קשות יחסית במרקם של חימר. הרופא המליץ על תוספת עגבניה, דבר שלא עזר, ועתה הוא מציע להוסיף לתפריט תירוש. מה המלצותיכם? האם עדיין לא מוכנה למוצקים או שאולי צריך דווקא יותר מוצקים ביום ואם כן, אילו? הילדה עקרונית לא נראית סובלת במהלך היום, למעט כשעושה קקי שאז בוכה. העליה במשקל תקינה לגילה והיא נמצאת אי שם באחוזון ה-70.

בגיל הזה רק טעימות 1-2 כפיות ליום בקשר לעצירות יש תכשיר שנקרא נורמלקס (לא ממכר ) ואפשר לתת אותו מגיל 3 חודשים,אבקה שאפשר לשים בבקבוק שלה תתייעץ עם הרופא שלך ויגיד לך כמה לתת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים