תת משקל בתינוק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

27/12/2011 | 20:40 | מאת: ג'ני

שלום רב, התינוק שלי נולד IUGR קל, פיצי במשקל 2.44 בשבוע 39. בהתחלה הוא עלה במשקל יפה מאוד וסביב גיל 5 חודשים היה באחוזון ה- 25 (בחלקו התחתון). בדרך גם גילו שיש לו ריפלוקס אז התזונה שלו הפכה להיות אנפמיל א.ר. עכשיו הוא בן 8.5 חודשים והוא שוקל 6.6 ק"ג - כלומר הוא שבר אחוזונים דרסטית כלפי מטה. הוא שוקל כך כבר איזה חודש ולא עולה במשקל - עד שהוא כבר מתחיל לאכול סביר הוא חוטף איזה וירוס ושוב מעבד את התיאבון. לדעתי הוא אוכל סביר +++ (בהשוואה לילדים אחרים אצלו בגן). הכלכלה שלו כולל שתי ארוחות שהן לא חלב ביום - פירות (עם טחינה/ביסקויט, וירקות (עם אורז). אבל הוא לא עולה במשקל (לשמחתי עד עכשיו הוא גם לא ירד). אני נורא נורא מודאגת. האם יש לי ממה או שאני סתם היסטרית?

אני מציעה שתלכי לדיאטנית ילדים ושתקבלי הדרכה כי אם שובר עקומות צריך להעשיר את המזון שלו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים