בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/12/2011 | 19:38 | מאת: שירי

הילד שלי בן שנה וחצי שוקל קרוב ל10 קילו (אולי קצת פחות) מינקותו לא היה אכלן גדול, העניין הוא שהוא מאוד בררן עם האוכל, בבוקר שותה שוקו בבית ואוכל בגן ארוחת בוקר וגם צהריים כשמגיע הביתה הוא ממש רעב ואוכל מעדן ולפעמים הוא עוד רעב אז אני נותנת לו סנדביץ או מנת אוכל חמה(פסטה/קציצות...) העניין שהוא אוהב חומוס ובעיקר רוצה רק חומוס ונקניק אפילו חומוס בכפית הוא אוכל , הוא לא אוכל ירקות בכלל, הפסיק אפילו לאכול פשטידות שאני מכינה או לביבות שזו הדרך בה אכל קישואים/בטטה/ תפו"א. וצהריים הוא בד"כ אוכל רק קציצות לא שניצל או כל דבר אחר . מה ניתן לעשות ? איך לסדר לו את הארוחות בערב ומה מומלץ לנסות? מה ניתן לעשות

בקשר לבררנות היא בעייה ידועה בהרבה ילדים,בצד אחד לא ללחוץ ובצד שני את צריכה להמשיך לתת סוגי מזון שונים לדוגמא בערב אם אוכל קציצות לשים ירק גם אם לא אוכל דוגמא אחרת חביתה עם גבינה ובצד ירק או ארוחת ערב אחרצ חומוס עם טחינה ולחם או כדורי פלאפל או טונה עם ביצה קשה וגבינה אפשר לתת לו כל יום חצי כוס מיץ תפוזים אם מסכים או להושיב אותו לידך כשי את חותכת ירקות גם אם לא אוכל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים