תזונת תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/12/2011 | 20:13 | מאת: יוליה

שלום!!! בני המתוק בן חצי שנה, אוכל שתי ארוחות מוצקים ביום, יונק ולאחרונה התחלתי לשלב גם תמ"ל מאחר ובעוד חודש אני חוזרת לעבודה. אני קצת מבולבלת עם התפריט החדש ואשמח לשמוע את דעתכן: 07:00 - הנקה 08:30 - ארוחת בוקר - פירות 180 cc 11:00 - תמ"ל 120cc כשמתעורר 13:00 - ארוחת צהריים - מחית ירקות / מרק ירקות עם הודו ועדשים כתומות 180cc 15:30 - תמ"ל 120cc כשמתעורר 17:30 - הנקה (בקרוב אחליף אותה בארוחת ערב, מה מומלץ?) 18:30 - אמבטיה 19:00 - הנקה לפני השינה כמה שאלות: 1. האם התפריט נראה בסדר מבחינת כמויות ומרווחים בין הארוחות? 2. הוא עדיין מתעורר לינוק בשעה 22:30 ואני מנסה עכשיו לגמול אותו מההנקה בלילה אז אני מורידה בהדרגה את הכמות. האם עלי להוסיף כמויות לארוחות של היום? הוא שוקל כ 8 ק"ג 3. מה כדאי לתת לארוחת ערב? האם לתת גם 180cc 4. איך אפשר לגוון בתפריט של הארוחות במהלך היום? 5. עד איזה גיל ממשיכים לתת מרקם של מחיות? 6. עד מתי ממשיכים לתת בקבוקים בין הארוחות? 7. אני מנסה לתת לו בקבוק עם מים בין הארוחות אבל הוא רק מתעסק ומשחק איתו ולא שותה... יש איזו דרך לעזור לו להתרגל למים? ניסיתי בטרמפולינה, על הברכיים שלי... עם ידיות אחיזה, ובלי... לא ממש עובד. אשמח לייעוץ, תודה:)

נראה בסדר גמור ,תשמרי על מרווח של 3 שעות בין בין ארוחת צובריים ולארוחה הבאה את לא צריכה לגמול אותו בליילה אם יהיה רעב יואכל ואם לא לא יואכל כעת לא רוצה מים כי את מניקה אותו וכך זה אין לך כל כך מה לגוון בארוחות ,את יכולה להוסיף אבוקדו בפירות ולשנות סוגים של פירות וגם במרק לשנות סוגים של ירקות במקום הנקה בארוחת ערב תני בקבוק תמ"ל בקשר למחית נותנים עד גיל 9-10 חודשים ובגיל הזה את נותנת מרקם יותר גס ולעט מתחיל לאכול יותר מוצק בגיל 10 חודשים תוכלי באמצע היום לתת יוגורט או גבינה במקום בקבוק תמ"ל

07/12/2011 | 09:58 | מאת: יוליה

תודה רבה על התשובה! רק לא הבנתי... לשמור על מרווח של שלוש שעות בין איזה ארוחות? ולמה צריך לתת בקבוק תמ"ל בערב?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים