5 וחצי חודשים - מוצקים.

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

19/11/2011 | 22:29 | מאת: ג'ולי

שלום רב, הבן שלי בן 5 וחצי חודשים, יונק. נתתי לו כבר לטעום פירות (בננה, תפוח, אפרסק, שזיף, אבוקדו, אגס) וירקות (גזר, בטטה, דלעת, אפונה, קישוא, תפוח אדמה, עגבניה) וכבר שמתי לו עוף במרק ירקות. הוא אוכל צלחת גדולה (אך לא מוכן לוותר על הנקה במקום אוכל) הוא מאוד נהנה לאכול. כמה שאלות: - מה נחשב לארוחה שלמה? - מה עוד אפשר להביא לו לטעום בגילו? התחיל לו לפני שבועיים וחצי עצירויות (היה פעם אחת שבוע עצירות - הפסקה כמה ימים- ועכשיו שוב הוא היה 4 ימים עם עצירות) עד לפני שבועיים וחצי הייתה לו יציאה כל 1-2 ימים - ולא נתנו שום דבר חדש שיכול לגרום לעצירות. (דווקא בגלל העצירות פחדנו להוסיף לו טעימות חדשות) ניסינו שזיפים מיובשים, עגבניה, "פגלקס" שהרופא רשם לנו,עיסוי בבטן וכו'... בסוף כנראה משהו מזה עזר כי הייתה יציאה. - רציתי לדעת האם זה נורמלי העצירויות האלה? - האם זה פשוט כי הגוף עוד לא רגיל לגמרי לאוכל? - או שדווקא בגלל האוכל פתאום הוא עושה יציאות לעיתים רחוקות יותר וזה כן בסדר? - האם מתישהו זה אמור להסתדר מעצמו? (ב 3 הימים הראשונים בלי יציאה הוא נראה בסדר גמור, רק ביום הרביעי הוא מתחיל לבכות ולסבול מהעצירות) אשמח לתשובות. תודה רבה!

ארוחה שהוא מקבל בסדר גמור ובא להחליף הנקה ,את צריכה לעמוד בזה ולאחר כמה שעות כן לתת הנקה בקשר לעצירות : במרק את צריכה להוסיף ירקות מבושלים כמו גזר וקישוא בפירות לשים אבוקדו לאחר ארוחות מרק ופירות את צריכה להציע מים אם לא עוזר את צריכה לתת פגלקס או נורמלקס באופן קבוע לפי המלצה של הרופא

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים