חוסר תיאבון אצל תינוקת בת עשרה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/10/2011 | 11:10 | מאת: מיה

שלום, הבת שלי בת עשרה חודשים. בגיל חצי שנה החלה לאכול בהדרגה מזון מוצק מרוסק ובחודש האחרון כבר היתה אוכלת יפה 3-4 ארוחות מגוונות ביום. באופן כללי בעלת תיאבון בריא, אחוזון משקל 45, אחוזון גובה 74. לפני כשבועיים, לאחר סוכות, החלה להפגין חוסר תיאבון. יש ימים שהיא שותה רק חלב אם, וגם אז פחות ממה שהייתי מצפה ויש ימים שהיא מסכימה לאכול ארוחה אחת מוצקה ביום. בחלק מהפעמים נראה שמצד אחד טעים לה והיא רוצה, אבל מצד שני היא נרתעת מלקיחת הביס ומסיטה את הראש. בהתחלה חשבנו שמדובר בשיניים, כי החינכיים מעט נפוחות ואדומות ונראה היה שמפריע לה (עדיין לא בקעו), אבל עכשיו אני לא בטוחה. רופא בדק אותה היום ולא מצא כלום, הוא גם לא חשב שהשיניים נראות כאילו עומדות לבקוע. גם בדיקת שתן היתה תקינה. בתחילת ספטמבר, התחילה ללכת לגן, וההתאקלמות היתה קשה (היא מאוד רגישה מסתבר), אבל לאחר כשבוע וחצי נראה היתה שהסתגלה והיו כמה שבועות שהיא היתה רגועה, אכלה טוב וכו. ועכשיו, במקביל לחוסר תיאבון, גם בגן היא חזרה להתנהג כמו בשבוע הראשון - בוכה וצורחת מאוד כשילדים בוכים סביבה או מתקרבים אליה ובאופן כללי לא רגועה בעיקר בחצי הראשון של היום. בבית, היא בדרכ חייכנית וחיונית, אבל לפעמים לא רגועה. הרופא לא ידע להסביר את חוסר התיאבון וההתנהגות, ואמר שאולי זה וירוס בטן, אבל מצד שני, לא היו תסמינים אחרים. אז מה זה יכול להיות? יש לכם הצעה מה כדאי לעשות? יכול להיות שהחופשות שיבשו לה את העניינים? אני מוטרדת מהמחשבה שחוסר התיאבון הזה יימשך עוד שבועות

אם הרופא אומר שהיא בריאה ,חכי בסבלנות ,כעת נמצאת במצב תזונתי תקין ,תינוקות לפעמים לא אוכלים כל יום אותה כמות אוכל או אותו מספר קלוריות ולכן חכי בסבלנות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים