מוצרי חלב לתינוקות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/08/2011 | 14:34 | מאת: לילך

1. מדוע ההמלצה על מוצרי חלב (גבינות, מעדנים, גלידות וכו') היא רק מגיל 9 חודשים? 2. למה חלב פרה הוא מגיל שנה ואילו שאר מוצרי חלב אפשר מוקדם יותר? 3. יש לי תינוק מאוד בוגר שאוכל טוב טפו טפו ואני מאוד רוצה לתת לו מוצרי חלב. הוא בן 7 חודשים האם אפשר או שזה מזיק? 4. מה כמות התמ"ל המומלצת ליום בגיל 7 חודשים? תודה

ההמלצה לתת מוצרי חלב רק בגיל 10 חודשים היא העובדה שיש הרבה חלבונים יחסית בכל המוצרי חלב ועד גיל 10 חודשים מערכת הכליות עדיין פחות בשלה לעומת בגיל מאוחר יותר . בקשר לחלב מותר רק בגיל שנה מכוון שמכיל יחסית הרבה מלחים ולא מכיל ברזל ולכן ההחלטה היא לא עיניין של בגרות התינוק אלא יותר סיבות פיזיולוגיות ומטעמי בריאות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים