ילד בן 6.5 מאוד בררן באוכל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/07/2011 | 21:43 | מאת: קרן

בני בן 6.5. אף פעם לא היה אכלן גדול, אולם מצבו מחמיר. במשך השנה האחרונה צמצם יותר את סוגי האוכל שהוא אוכל- צומצם ללחם/פיתה עם חמאה וקוטג'/גבינה לבנה, לעיתים מסכים גם מעט צהובה וצפתית. פסטה לבנה/אורז לבן/פתיתים רק עם שניצל (לאחרונה התחיל לקלף את הפירורי לחם ולאכול רק אותם בלי העוף). ביצה(רק חלבון), לעיתים חביתה. קורנפלקס וכמובן מתוקים.יתכנו ימים שבו לא יסכים לאכול ארוחת צהרים.כשאני מציעה לו לטעום דברים חדשים הוא מסרב בתוקף. הוא גבוה ומאוד מאוד רזה. מדי חצי שנה אנחנו עושים לו בדיקות דם והבדיקות תקינות. האם זה אומר שאין לי מה לדאוג או שקיימת כאן בעיה בהתנהגות?

נכון הוא בררן באוכל אין טעם ללחוץ עליו לנסות מזונות חדשים כי זה יכול לגרום לו את ההפך קחי אותו פעם ב3 חודשים לערכת משקל וגובה וכל עוד שהוא מתפתח על אותם עקומות גדילבה זה בסדר ובנוסף תוסיפי מולטיויטמין 1 צנטאום גוניור למציצה כל יום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים