בן 9 חודשים לא רוצה לאכול מכפית

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/07/2011 | 13:45 | מאת: מרינה

תינוק שלי בן 9 חודשים, בשבוע אחרון פתאום לא רוצה לאכול אוכל מוצק מכפית. כאילו שיש לו איזה בעיה בראש, רק ראה אותי או מטפלת עם כפית, סוגר שיניים ולא נותן להכניס לפה ומסובב ראש. הוא מרגיש טוב ומאוד שמח, משחק יפה. אני עדיין מניקה כמה פעמים, כשאני חוזרת מעבודה בשעה 16:00 ולפני שינה ב20:00 וגם בלילה ב24.00. ובלילה לפעמים קצת הנקה יותר להרגעה מאשר לאוכל כי הוא לא לוקח מוצץ. ילד מפותח טוב במשקל טוב. עד לפני שבוע היה אוכל טוב, הייתי נותנת לו בבוקר דייסות מטרנה עם פרי או חלמון ואבוקדו וקצת גבינה לבנה, בצהריים מרק בשר/ דג טחון עם ירקות. כל פעם דייסה אחרת ומרק אחר. אני ממש לא יודעת למה הוא לא רוצה לאכול מכפית, לינוק הוא כן רוצה וגם עם אני אתן לו ביד לחם או מלפפון הוא יוכל. אז בעיה רק עם כפית. יש לציין שמבקבוק הוא גם לא שותה. לא רוצה, כשהייתי שואבת חלב הוא היה שותה מבקבוק ומטרנה ומים הוא לא מוכן לשתות מבקבוק. מה לעשות? חייבת עזרה דחוף.

תעשי הפסקה של חודש עם הכפית ושוב תחזרי ,בינתיים שיואכל עם ידיים ,אם לא רוצה מבקבוק שמי בכוסית את המטרנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים