הפרעות אכילה בתורשה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/07/2011 | 10:11 | מאת: אנה

אני אם אנורקסית לילדה בת שלוש וחצי. בתי במשקל תקין אך אוכלת מספק פריטים מוגבל ומסרבת בתוקף לנסות מאכלים חדשים כמו גם פירות וירקות שהיא לא מכניסה לפה (למרות שאני כן אוכלת מהם).במקרים רבים קיימים קשיים להתמודד עימה עם האוכל והיא מסרבת לאכול. כיצד ניתן לידד אותה עם מאכלים חדשים ומגוונים? היא גם מעדיפה לאכול בליווי משחק או טלויזיה ומאבדת סבלנות לאוכל במהרה. אודה לתשובתכם

קודם כל יש מרכיב גנטי בהפרעת אכילה ,מכוון שהאוכל הוא עיניין חשוב אצלך ,הייתי מציעה שתעזבי אותה ולא תנסי כעת לשנות את הטעמים שלה ,כשי תרצה ירקות היא תיקח ויתכן שגם לא תרצה לאכול ולכן אין לדחוף אותה לעשות שינויים כמובן שאת צריכה לעשות סדר עם ארוחות ואם לא רוצה לאכול לעזוב אותה ,בסוף היא תוכל תורידי את כל המשחקים עם האוכל ,היא צריכה לאכול בלי שום תנאי ואם את לא מסתדרת פני למרפאה להפרעות אכילה לגיל הרך ידריכו אותך ( בשניידר ,דנה ,תל השומר )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים