תיננוקת בת 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

09/07/2011 | 13:17 | מאת: נטלי

שלום רב, ביתי סובלת מריפלוקס ומטופלת בתרופה. ניזונה מ"נאוקיט" ומסמיכה לה כל ארוכה עם דיסת קורנפלור ולכן היציאות שלה מאוד קשות ואינה מצליחה לעשות בכלל אלה עם אני עוזרת לה פעם ב 3 ימים. שמעתי שיש אפשרות להוסיף שמן לאוכל שעוזר לעלות במשקל ומרקח את היציאות האם זה נכון? במידה וכן באיזה כמות ואיזה שמן? האים מותר לתת שזיף לתינוקות עם ריפלוק? התחלתי לתת תעמיות של מוצקים התחלתי מבטטה - גזר לא כל כך הולך ולאחר מכן ניסתי שזיף והיא מאוד אוהבת האם אפשר להחליף ערוכה של חלב במחית שזיף עם ביקוויט? או אולי להוסיף עוד משהו שתיצא ערוכה מזינה?

ראשון בשם פנים לתת שמן בנאוקט כי עלול להרחיף את הרפלוקס תתייעצי עם הרופא ילדים שך אפשר לתת נורמלקס לעצירות בתינוקות ,את צריכה להתייעץ שנית בקשר לארוחה עדיין לא את יכולה להמשיך לתת טעימות גם של שזיף אם את רוצה אבל עדיין לא ארוחות

20/07/2011 | 12:37 | מאת: נטלי

אז ככה.... לגבי עצירות אחרי שביקרנו אצל רופאת הילדים ניסנו את הנורמלקס אכן עזר אבל עשה גזים מטורפים פנינו שום לרופא וקיבלננו"לבולק" ופשוט כלום לא עוזר אפילו לא טיפה.... היא סובלת מאוד פשוט לא מצליחה לעשות קקי. האם בכל זאת להשמיך עם הנורמלקס???? הפנו אותנו לדיטאנית מכיוון שבקושי עולה במשקל - נולדה 3450 היום בת 5 חודשים ושוקלת 5600 (היא מסרבת לאכול בקבוק) מכפית היא אוכלת מצויין ולכן אני כל כך רוצה לעבור למוצקים.... הדיאטנית אמרה לנו לשנות את הפורמולה ז"א עם עד עכשיו הייתי שמה על 150 מ"ל 5 כפיות של נאוקייט אז עכשיו לשים 6 (5 מג' כל כפית) ולהוסיף בהתחלה חצי כפית שמן קנולה ובמידה ואין שלשול להוסיף כפית גם כדי להוסיף קלוריות וגם לעצירות.. (אין שלשלול לא עם חצי ולא עם כפית- והעצירות ממשיכה), כמובן אני ממשיכה עם דיסט הקונפלור בגלל הריפלוקס. (וכמובן מטופלת גם בלוסק) אני לא יודעת מה לעשות לגבי השמן כל אחד אומר משהו אחר??? לגבי הארוחות שלה מאוד רוצה להחליף כמה שיותר ארוחות במוצקים כי עם הבקבוק זה פשוט סיוט היא בוכה מטפטלת מסרבת לאכול ועם כפית פשוט תענוג!!! 06:00 היא אוכל בקבוק לא מסיימת יותר מ 120CC (עם דיסה והפורמולה שהדיטאנית שינתה) 10:00 אני מנסה לתת שוב בקבוק אבל זה הופך לסיוט היא בקושי אוכלת אותו. 12:30 מקבלת מנת ירקות (תפוח אדמה, גזר, בטטה, קישוי, אבוקדו) - האם אני יכולה להתחיל להוסיף איזה שהו סוג של בשר- עוף/דג, פרגית/ הודו אדום משהו שהארוחה תהיה מזינה יותר כדי להוצא את הבקבוק של 10:00 הוא פשוט סיוט. (כיום היא בת 5 חודשים). 15:30 בקבוק נוסף - יחסית סביר אוכלת בסביבות 120CC. 17:30- מנת פירות (אבוקדו, תחינה, שקדיה, תפוח, שזיף, אגס) 20:30- בקבוק - מסיימת בין 120-150CC. איך זה נישמע? מה אפשר לעזות כדי לתת פחות בקבוקים (כמובן שניסנו המון סוגים של אוכל- נוטרמיגן- מטרנה- סימילק- צמחי- ללא לקטוז והכל אותו הדבר). מתנצלת על המגילה אני פשוט עובדת עצות ומיואשת מאוד....

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים