חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/06/2011 | 17:36 | מאת: גל

ביתי בת שנה וחודש. יונקת. כרגע עדיין קיימת רגישות לחלב ולשומשום. לא אוהבת שום סוג של בשר/עוף/הודו/דג (ניסיתי קציצות/בולונז/עוף). כמו כן לא אוכלת ביצים. ניסיתי מקושקשת/חביתה/ביצה קשה. אוכלת רק פירות, דיסת סולת/שיבולת שועל על בסיס חלב אורז, צ'יריוס, עגבניה, מלפפון, מעט פסטה, פתית 5 דגנים, לפעמים קצת מג'דרה, קינואה, בורגול וזהו! הכמויות קטנות ולא מגוונות. הרוב נזרק לריצפה או מוצא מהפה... למרות שהפער בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים עומד על 4 שעות (ולפעמים יותר) בקושי אוכלת צהריים. האם מדאיג שלא אוכלת בינתיים עוף/בשר וביצים? מה ניתן להוסיף לתפריט (ללא חלב ושומשום)? תודה (אמא מודאגת).

אם את רוצה שתוכל יותר תחילי להוריד הנקות ותנסי לבשל ביצה עם אורז או תפו"א עם ביצה ותנסי שוב עוף בהתחלה כמות קטנה עם פסטה או פתיתים ,אני צופה שאם תהיה רעבה תוכל כמובן בתנאי שתורידי הנקות,תבדקי אם רגישה לחלב סוייה ואם לא תוכלי לתת איזומיל או מטרנה צמחית הרבה יותר מאוזן מחלב אורז (לא מתאים לתינוק )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים