B12 אצל בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/06/2011 | 20:47 | מאת: מתלבטת

שלום. בתי בת השנה וחצי במשקל נמוך, אך שומרת על האחוזונים בגובה ובהיקף ראש. כדי לוודא שהכול בסדר עשינו בדיקות דם. ה-B12 יצא 216.7. הרופאה המליצה על סדרת זריקות B12. לפי הסרגל של הקופה ה-B12 נמוך אך בנורמה, ואני מתלבטת אם להכניס אותה לטיפול כל כך לא נעים. שאלתי - האם זה אכן הכרחי? האם אי אפשר לטפל בתזונה או במתן ויטמין דרך הפה? תודה רבה.

הרופאה רוצה זריקות על מנת לעלות מהר את הרמה למרות שזה גבולי אילו הייתה גדולה הייתה מקבלת כדור B12 מתמחת ללשון ולכן לא יכולה לקבל יש תכשירים של ויטמינים עם ויטמין B12 אבל צריך לדעת שזה פחות יעיל מאשר זריקות הבשר, ביצים ,מוצרי חלב מכילים B12 אבל שוב הספיגה פחות טובה מאשר זריקות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים