רפלוקס תינוקות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/06/2011 | 09:31 | מאת: לימור

לרופאי הפורום שלום רב. הבן שלי בן שלושה חודשים, ומהיום שנולד הוא אובחן כ"פלטן". אקצר ואומר שהוא אמנם פולט, אבל לא נראה סובל, או חסר שקט, או חסר תאבון. אבל - הבעיה שבגללה אני פונה אליכם קשורה בהתאבנות גופו. מדי פעם הוא פשוט מתאבן, מפסיק לנשום לשלוש שניות, עיניו בוהות בי במצוקה!!! ולפעמים הוא גם מכחיל. כל רופא שפניתי אליו, כולל בבית החולים, ציין שזה רפלוקס ונתן זנטק. אני ממש מיואשת!!!!! ומודאגת!!! קראתי המון על רפלוקס תינוקות.. ובהחלט תופעת הפליטות מוכרת לי. אבל אף אחד לא ציין את ההתכווצות שאני מדברת עליה!!! משהו לא בסדר ואני מפוחדת. בבקשה אמרו לי, האם לרפלוקס יש קשר להתכווצות אותה אני מתארת?????

20/06/2011 | 13:28 | מאת: ד"ר בתיה וייס

התופעה אמנם יכולה להיות קשורה לרפלוקס (עליית חומצה לושט יכולה לגרום לרפלקס של עצירת נשימה והכחלה), אך יש לבדוק גורמים אחרים לפני החלטה שמדובר ברפלוקס- לשלול פרכוסים, בעיות לב וכד'.

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים