תזונת תינוק בן 6 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/05/2011 | 20:28 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן 6.5 חודשים. בגיל 4 חודשים כבר התחלתי לחשוף אותו לפירות, ירקות וגם מוצרים עם גלוטן כגון דייסת סולת או ביסקוויט בתוך הפירות. בתחילה אכל פירות, אך לאחרונה כשאני מנסה לתת לו פירות הוא פשוט מגיב ברפלקס הקאה ולעיתים אף מקיא אם אני ממשיכה בהאכלה. את הירקות הוא אוכל ללא בעיה ואף מגלה תאבון לכך. בפירות ניסיתי במספר דרכים: בננה לבד, בננה עם תפוח, בננה עם אגס, ניסיתי גרבר של טעמים בודדים ושילוב, וכלום לא הולך...היום ניסיתי להכין פסטה מאמי של מטרנה עם רוטב עגבניות והוא הגיב אותו דבר. גם כשאני מנסה לתת לו טעימות של דברים עם האצבע הוא מגיב כך. הדבר היחיד שהוא מוכן לאכול זה את המרק ירקות עם/בלי עוף. חוץ מזה הוא ניזון מתמ"ל צמחי מגיל חודש, בשילוב עם דייסות (אורז, קורנפלור, שיבולת שועל, סולת) בחלק מהארוחות. כשניסיתי לחזור לחלבי הוא הגיב בהקאות מרובות. לא נראה לי קשור, אבל רק בשביל התמונה הכללית. מה אפשר לעשות כדי לחשוף אותו למגוון מאכלים? האם להתעקש למרות הרפלקס, או שזה יגרום לו לעוד יותר סלידה ודחייה מהאוכל?

על תחשפי אותו לעוד מזונות ,הוא אוכל יפה ארוחת הבשר עם ירקות ,תמשיכי . תפסיקי עם פירות כרגע ,הילד שלך רק בן חצי שנה ,על תמהרי .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים