הילדה לא מעוניינת במוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/11/2020 | 09:32 | מאת: אחת

יש לי ילדה מהממת ומפותחת בת שנה וחודש. יצאה מהאחוזון בגובה, אחוזון 90 במשקל.הכל טוב ויפה רק שהילדה פשוט לא רוצה לאכול מוצקים. עשינו מליון ניסויים לכל הדברים שהיא אוהבת ויש כמה כאלה, ניסיתי לתת לה על מגש בכיסא, על הריצפה, בעמידה, בכל מקום והיא לרוב לא רוצה או לעיתים אוכלת כמה ביסים ולא רוצה עוד. ניסיתי לאכול איתה, לא לשבת לידה או לתת לאחרים לתת לה אוכל מהמחשבה שאולי יש לה אנטי לאכול איתי. ניסיתי בהדרגה להוריד לה בקבוקים וזה לא עזר לחיזוק האכילה, היא פשוט קמה יותר בלילה רעבה ומשלימה את הבקבוק. היה לי יום אחד איתה שהיו הרבה גירויים והיא לא אכלה בקבוקים כל היום מבחירתה, הצעתי מוצקים כל הזמן והיא לא אכלה כמעט. בערב טרפה 3 בקבוקים לפני השינה וקמה לעוד 2 במהלך הלילה. בקיצור ככה זה הולך... היא לא הולכת לגן מה שכנראה משפיע, למרות שבבית יש לה שיגרה מסודרת ואני מקפידה להציע לה מוצקים בזמנים שעבר מספיק זמן מהארוחה אבל היא עדיין לא ממש רעבה כדי שלא ישר תפנה לבקבוק. נשמות טובות סביבי משמיעות שמה אכפת לי האחוזון שלה גבוה הכל טוב, אבל אני יודעת שבגילה היא כבר אמורה להיות במקום יותר מתקדם מבחינת האכילה ולא נראה שאנחנו מגיעים לשם או אפילו מתקרבים... אשמח לתובנות

את צריכה להקטין מספר בקבוקים על מנת שתתחיל לאכול מוצקים . תני לה בקבוק בוקר בלבד ולאחר 4-5 שעות תציעי למשל בננה ולאחר מכן לדוגמא בולונייז ( כמה שעות לאחר הבננה ) ואת לא נותנת בקבוק הבקבוק שתיתני יהיה בערב לפני השינה כל שאר הארוחות מוצקות

09/11/2020 | 15:15 | מאת: אחת

תודה. כמו שרשמתי, להוריד בקבוקים לא עוזר. היא פשוט מסוגלת לצום יום שלם ולא לגעת בכלום ואז לקום כל הלילה לבקבוקים או לטרוף 2-3 לפני השינה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים