התחילה להחזיק מוצקים בפה ולא לבלוע

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/01/2020 | 18:35 | מאת: מישמיש

שלום, בתי בת 8 חודשים, תינוקת שאוכל הנקה ומוצקים (מחית פירות טריים ומרק). לפני יומיים החלה להחזיק את האוכל בפה ולא לבלוע, הנקה המשיכה כרגיל. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה ואיך עליי להגיב? אציין שהילדה במשקל תקין, אחוזון 97. תודה:)

תמיד בהתחלה מחזיקים מוצקים בפה ואו שיורקים או שבולעים . כך שזה מהלך בסדר.צריך סבלנות

28/01/2020 | 09:48 | מאת: מישמיש

תודה על המענה, אבל זו לא ההתחלה שלה.. היא אוכלת מוצקים כבר שלושה חודשים כמעט - אכלה יפה מאוד עד עכשיו, כמויות טובות ובחשק רב ופתאום התחילה להחזיק בפה ולא לבלוע וגם לאכול שתיים שלוש כפיות בלבד. אציין שאני מאכילה אותה כשהיא רעבה (עוברות לפחות 4-5 שעות בין האכלה להאכלה) וכשלא שיניתי לה דבר באוכל (עדיין מכינה לה מחית פירות טרייה וכן מרק ירקות טרי). מה יכולה להיות הסיבה?? מה לעשות??

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים