ארוחת ערב לתינוק בן 7.5 חודשים - דחוף

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/07/2019 | 21:08 | מאת: דנה

היי, זה התפריט של התינוק שלי, מייד אפרט את הבעיה שחלה בימים האחרונים. 6:00 תמ״ל 240-300 מ״ל. 10:00 פירות מרוסקים + שומן (שקדיה וכו) ולפעמים מעט קוואקר. 13:00 פסטה בולונז / קציצות בקר וירקות / דג עם פירה מפחמימה וירקות מבושלים. 15:00 תמ״ל 120 מ״ל (לא תמיד מסיים) 17:00 ארוחת ערב - דייסה על בסיס תמ״ל 180 מ״ל עם 4 כפות דייסה לתינוקות. עד לאחרונה היה אוכל את הדייסה מצוין. לעיתים הייתי מוסיפה לו מעט סילאן לדייסה כי אהב מאוד. בימים האחרונים אוכל כמה כפיות מהדייסה ולא מעוניין להמשיך (ממש סוגר את הפה). הוספת סילאן או דברים אחרים למנה גם לא ממש עובדים (אוכל עוד כמה כפיות וזהו). אני לא חושבת שהוא לא רעב כי אם מציעה למשל גבינה לבנה הוא כן פותח את הפה. הבעיה היא שאי אפשר כרגע להחליף את הארוחה בארוחת מוצקים נוספת - ולמען האמת, זו ארוחה מהירת הכנה ונוחה להכנה במקביל להתעסקות עם יתר האחים שלו, והייתי שמחה להמשיך בה. החלפת הארוחה בבקבוק היא גם לא פתרון מדהים כי הוא לא מת על בקבוקים ובטוח יאכל פחות ממנת דייסה (אני גם שמחה שהוא אוכל ארוחת בכפית ולא הייתי רוצה ״לחזור אחורה״). מה ניתן לעשות?

את מעמיסה עליו . תני לו פחות ,בקבוק ללא דייסה למשל . בגיל הזה הוא לא צריך עוד ארוחה מוצקה 2 זה מספיק וכל השאר בקבוקים

13/07/2019 | 20:33 | מאת: יעל

אצלי בעיה הפוכה - לא רוצה בקבוקים ומעדיף לאכול דייסה בכפית. אז נותנת לו ארוחת פירות, ארוחת מרק, 2 ארוחות דייסה מלאות (בוקר וערבע וארוחת דייסה קטנה כביניים. הוא פשוט מסרב לבקבוק תמ״ל (לבקבוק מים מסכים). האם תקין?

13/07/2019 | 20:34 | מאת: יעל

-

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים