בת ארבע לא אוכלת מחוץ לבית

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/10/2018 | 00:37 | מאת: עינת

בתי בת ארבע תמיד היתה בררנית באוכל, (אוכלת מגוון דל) אבל קיווינו שזה יחלוף. בשנה האחרונה הפסיקה לאכול מחוץ לבית: כשאנחנו נוסעים למלון, אצל סבתא או אצל חברים. התגברנו גם על זה, והיינו נותנים לה לאכול כשחזרנו הביתה. השנה התחילה גן חדש - בו היא מסרבת לאכול, למעשה, עד השעה 16:30 כשמגיעים הביתה. היא גם מסרבת לאכול את האוכל שאני שולחת מהבית לארוחת עשר. היא יכולה לאכול את הכריך בדרך הביתה כשאנחנו חוזרים מהגן, אך בגן לא תאכל אותו. היא נראית חיוורת וחלושה כשאני אוספת אותה, וקשה לי לראות אותה בצום לאחר 8 שעות! יש לציין כשהיא באה הביתה היא אוכלת ארוחת "צהריים" של מנת עוף ופחמימה ובהמשך כ- 2 פירות וכן ארוחת ערב של ביצה, לחם וכד' (ללא ירקות). אנחנו לחוצים מאד, וגם בגן יש לחץ מצד הגננות וזה הפך לענין גדול. האם עלינו לפנות לייעוץ?

יש ילדים שלוקח להם זמן להתרגל לגן חדש ולא רוצים או מוכנים לאכול (במיוחד שהיא במקומות זרים לא אוכלת ) . קודם כל תדאגי שאוכלת היטב בבית בבוקר . תפני ליעוץ כי צריך לראות שמאוזנת מבחינת אבות המזון וויטמינים . בינתיים תיראי עם הגננת אם יכולה באופן נעים לעודד אותה לאכול . אולי את יודעת אם יש משהו טעים שאהבת ותסכים לאכול בכל מצב (להתתחיל מזה )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים