מוצקים ותינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/06/2018 | 10:39 | מאת: סיון

שלום, ביתי בת 9 חודשים ובחודש האחרון מסרבת לארוחת מוצקים (ניסיתי במרקמים שונים, בטמפרטורות שונות, גיוונים). משנולדה היא יונקת, הנקה מלאה ללא בקבוקים ומוצצים. יונקת לפי דרישה לאורך כל שעות היממה, איני מגבילה אותה. היא נועלת חזק חזק את הפה ומסרבת לפתוח אותו לאכול, גם כשרעבה (לא ינקה לפני). ניסיתי לתת בכפית, עם האצבעות שלי, אפילו פרשתי לה את האוכל על המגש של כסא האוכל כדי שתאכל לבד (חשבתי לעצמי אולי היא לא רוצה שאאכיל אותה אלא עצמאית). אני חושבת שניסיתי הרבה מאד וריאציות שונות להגיש לה את האוכל אך היא מסגבת בכל תוקף. אני מודאגת ולא יודעת איך להתקדם מכאן. אודה לעצתך. תודה ובברכה, סיון

הי לפעמים תינוקות בגיל הזה מסרבים לאכול את מה שנתנו יום קודם ואין הסברים מציעה שתעשי הפסקה שבוע עם המרק אחר כך את יכולה לנסות פירה עם קציצה מעוכה למשל עם ירק מהוך את צריכה לעשות מרווחים טובים בין הארוחות לפחות 4 שעות בין ארוחה לארוחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים