בן שנה ושלושה חודשים לא שותה מים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/08/2017 | 11:40 | מאת: גלי

שלום רב, בני בן שנה ו3חודשים, שוקל כ 9 ק"ג, ניזון מאנפמיל על רקע ריפלוקס, אוכל שלוש -ארבע פעמים ביום בקבוק אנפמיל -כ-180 מל למנה, מנת מרק ירקות עם הודו/עוף, מנת פירות. אנו מעוניינים להחליף בקבוק אנפמיל בארוחה מבושלת אך הוא מסרב לשתות מים-שותה כ20-50 מל ביום. אשמח לעצתך. שאלה נוספת- מסכים לאכול דייסת קוואקר/סולת חלבית רק אם מוסיפים לה פירות טחונים - האם זו ארוחה מאוזנת? האם ניתן לתת עוד ארוחת פירות במהלך היום? תודה רבה גלי

תינוק בריא שאין לו בעייה יודע לשתות מים כאשר הוא צמא . כעת מקבל נוזלים דרך התמ"ל שלו ושותה מים קצת לאחר ארוחות . אם תחילפ מנת תמ"ל בארוחה אם יהיה צמא ישתה מים לא צריך ללחוץ עליו .פשוט אחרי כל מנה מוצקה מציעים מים כמה שהוא ישתה ישתה בהתאם לצימאון שלו בקשר לשאלה שנייה את יכולה להכניס חצי פרי בדייסה כמובן על בסיס חלב או יוגורט ואז זאת ארוחה מאוזנת

23/08/2017 | 19:37 | מאת: גלי

בריגיט שלום, תודה רבה על תשובתך, האם בנוסף לדייסה עם חצי פרי ניתן לתת במהלך היום עוד מנה -כולה פירות?

הוא צריך מנת פרי 1 ביום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים