גמילה מסימילאק ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/08/2017 | 11:10 | מאת: מאיה

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים, ינקה עד גיל שנה ורבע ואח"כ עברה לסימילאק. מבחינת משקל נמצאת באחוזונים נמוכים אבל שומרת על יציבות ולאחר שנבדקה במרפאת FTT נמצא הכל תקין ולא הומלץ על מעקב. מכיוון שאוכלת יפה במהלך היום אני רוצה לגמול אותה מסימילאק בבוקר ובערב. בבוקר יותר קל כי אוכלת במקום כריך ואחכ פרי. בערב אפילו שאוכלת ארוחת ערב היא תרצה לפני השינה סימילאק. שניסיתי לדלל לה את הכמות היא כמה רעבה בבוקר או שביקשה עוד. בארוחת ערב לפעמים לא אוכלת כמו שצריך כי "יודעת" שאחכ יהיה בקבוק. כיצד ניתן לגמול אותה מהבקבוק בצורה טובה יותר? כרגע נמצאת אצל הסבתות ובספטמבר תיכנס לגן ואני לא רוצה שתהיה רעבה עד ארוחת הבוקר בגן. תודה מראש, מאיה

כן את יכולה לתת כריך בבוקר או יוגורט ובגן תקבל ארוחת 10 . בקשר לערב ארוחה מבושלת כמו צוהריים או לחם עם ביצה או טונה וגבינה אם את רוצה לגמול אותה בערב מסימילק את צריכה לתת מים בלבד ולעמוד על שלך עד שתבין שצריכה לאכול יותר בארוחת ערב יתכן שיהיה לך קשה לכן אני מציעה שתלכי לדיאטנית ילדים ותינוקות לקבל יעוץ בק"ח שלך

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים