בן שבעה חודשים מתקשה בטעימת מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/08/2017 | 20:29 | מאת: יעל

שלום רב תינוק בן שבעה חודשים. יונק הנקה מלאה. נולד במשקל 3.100 ושוקל כעת 8 קילו. מפותח בהתאם לגילו. מגיל חצי שנה אני מנסה לתת לו טעימות של מוצקים שונים (פירות וירקות) אך נראה כי כל מרקם חדש שנכנס לפיו, מלבד חלב אם, מעורר אצלו רפלקס הקאה (לא מקיא ממש אלא רק עושה תנועת הקאה ומוציא את האוכל החוצה). יוצא שלמעשה הוא לא אוכל כלום מלבד ההנקה. ניסיתי מרקמים שונים וטעמים שונים אך להכל הוא מגיב בתנועת הקאה כזו... נראה שכשאני נותנת לו מהאצבע שלי הוא מגיב טוב יותר בהשוואה לכפית אך עדיין לא יאכל יותר מכמות של כפית או שתיים... מה עושים? עד כמה זה בעייתי? אציין שעדיין לא יצאו לו שיניים והוא עוד לא יושב אך מתחיל להתקרב לישיבה... תודה רבה

שלום המרכמים חייבים להיות חלקים . לא צריך להתייחס לעובדה שעושה תנועות שרוצה להקיא .תנסי למשל לתת מרק מתוק עם דלעת ובטטה להמשיך לתת לו .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים