עצירות אצל תינוק, אובדת עצות ולא חושבת שעולים על הבעיה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/06/2017 | 11:54 | מאת: סיון

שלום, אשמח בבקשה לעזרה , אובדת עצות . בני בן חודש וחצי , סובל מעצירויות שלא בדיוק עצירויות בעצם . כשנולד התחיל לאכול סימילאק , היה מוציא קקי קשה גולות בצבע צהוב , החלפנו לו אוכל למטרנה אקסטרה קר, הקקי המשיך להיות אותו קקי. לפעמים אחרי הקקי הקשה היה יוצא קקי רך . שזה בעצם סותר ומובן שזה לא כל כך עצירות . הרופא לוחץ עלינו לעבור למטרנה צמחית ואני לא כל כך רוצה וגם האחות בטיפת חלב לא מסכימה עם הרופא. התחילו לילד גזים יותר חזקים והחלטנו להחליף שוב אוכל למטרנה קןמפורט דלת לקטוז שגם היינו בטוחים שיעזור לעיכול . עבר כבר כמעט שבועיים וחצי מאז אוכל מטרנה קומפורט , עדיין כמובן יש גזים וקקי בהתחלה ראינו שינוי אבל זה פשוט משהו שחוזר על עצמו ונראה כאילו הבעיה לא באוכל אלא בילד. הילד עושה קקי אחד ליומיים , מתחיל בקקי קשה , מאדים, בוכה , ואז יוצא לו קקי רך ונוזלי כמו שצריך . לפעמים אנחנן נאלצים לעזור לו , מרימים רגליים ואז הילד ממש משתחרר. לפני יומיים בלי שום עזרה עשה קקי נוזלי כמן שצריך והרבה וממש שמחתי הייתי בטוחה שהכל הסתדר. אחרי יומיים שוב עשה קקי קשה , בוכה מתאמץ ומוציא , עדיין בצבע צהוב את מרקם גולות. ואז פתאום יוצא קקי רך אחרי. היום הילד ממש שוב התאמץ בכה הוציא קקי קשה וראיתי בקקי פס דם לא ממש בולט , במקרה שמתי לב. הקקי המשיך להיות קשה ולאחר מכן שוב קקי משחתי רך כמו שצריך. אני כבר אובדת עצות ולא מבינה איפה הבעיה פה . לפעמים דם מעיד על פיסורה או אלרגיה לחלב אבל אני לא כל כך מסכימה עם הרופאים ולא חושבת שהילד צריך מטרנה צמחית ! כי הקקי שלו לא תמיד קשה או שרק ההתחלתי קשה ואז פתאום יוצאת כמות של רך. ממה זה נובע? אני עושה המון עיסויים והכל אבל הילד לפעמים כל כך סובל ומתאמץ . אולי הבעיה שהוא זה ששומר את הקקי בפנים כי בגלל שהוא מדלג יום ולא עושה כל יום אז הקקי מתקשה . אשמח לעצות ועזרה תודה

את לא צריכה לתת מטרנה צמחית בגיל הזה . את צריכה ללכת לרופא גסטרו ויתכן שיש לו רגישות לחלב פרה וצריך לתת לו פורמולה שנקרת נוטרמיגן .(אולי ) תבקשי ללכת לרופא גסטרו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים