בת שנה ו-9 לא רוצה לאכול כלום

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/05/2017 | 11:27 | מאת: גלית

שלום , הבת שלי בת שנה ו-9 לא מוכנה לאכול כלום חוץ מתמ״ל .היא שוקלת 11 ק״ג ולפני האחוזים בסדר גמור. הבעיה היא שהיא לא מוכנה לאכול לא פירות , לא ירקות, לא מעדנים, לא גבינות פשוט כלום. מיידי פעם היא אוכלת , במבה דובונים לעיתים רחוקות יכולה לאכול חביתה , פתיתים . מה לא הבאנו לה היא פשוט לא מוכנה אפילו לטעום . כשהייתה קטנה יותר הייתה רק אוכלת פירות טחונים וזהו גם את זה היא לא מוכנה לאכול עכשיו .ניסינו לא לתת לה תמ״ל היא פשוט צרחה ולא הייתה מוכנה לשום דבר אחר. אני כבר לא יודעת מה לעשות אני ממש מיואשת .

על מנת שילד יואכל מזון חוץ מתמ"ל צריך להרעיב אותו . אני מציעה שבשלב ראשון תלכי לדיאטנית ילדים שתעשה לך סדר ותנסה לסדר לך את התפריט שלו . בבמידה ולא יצילח תצטרכי ללכת למרפאה להפרעות אכילה של גיל הרך ויש בכל ביתי חולים בקרבת מגורים שלך אבל קודם לכי לדיאטנית ילדים באיזור שלך . אין לה שום בעייה עובדה שחטיפים היא קצת אוכלת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים