ילדה שלא רוצה לאכול- איך מתמודדים?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/03/2017 | 20:34 | מאת: ליטלס

שלום הבת שלי בת 4.5 וממש לא אכלנית ובררנית מאוד באוכל. אני יודעת שבזמן שהותה בגן ובצהרון לא אוכלת ולכן דואגת למנה חמה כשחוזרת מהגן. הבעיה היא שהיא לא מעוניינת באוכל ואם אוכלת זה לוקח כשעתיים וחצי. אני יודעת שאם אאכיל אותה זה יהיה מהיר יותר אבל לא רוצה להכריח ולא רוצה לדכא את העצמאות שלה. הרבה פעמים הנושא מלווה בכעס כי לא אוכלת ומשחקת באוכל. אני חסרת אונים בנוגע לדרך להתמודד עם הבעיה. מצד אחד לא רוצה שתפתח חסרים תזונתיים ושתאכל, מצד שני לא רוצה לפתח בעיות אכילה כי הכרחתי. אגב זה נושא שעולה בכל ארוחה ביום. מה עושים?

1- קודם כל שימי גבולות ברורות : ארוחה לא יותר מ40 דקות (התכוונתי א צוהריים וערב ) ,מעבר לזה לקפל הכל . 2- קחי אותה לרופאת ילדים שלכם שתמדוד גובה ומשקל ותשים אותה על העקומה ואם רציפה על העקומות שלה סביר להניח שאוכלת ונדמה לך שלא אוכלת . 3- במידה ויש בעייה צריך לבצע בדיקות דם לפי מה שהרופאה תגיד לך ובמגביל ללכת לדיאטנית ילדים על מנת להעריך ולעזור לך לעשות סדר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים