בדיקת הדם שמחליפה מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

27/10/2016 | 13:09 | מאת: כרמית

שלום,אני בת 37 בהיריון רביעי בשבוע 18,בבדיקת הדם לשקיפות התוצאה הייתה 1:740.אמרו לי שזה תקין ובכל זאת ייעצו לי לעשות מי שפיר אני עם שיליה קידמית ואחרי היפרדות קרומים(עכשיו ראו שהתאחו והמצב תקין)האם הבדיקות דם שמחליפות את המי שפיר אמינות מספיק וכדאי לעשות אותם במקום מי השפיר?אני מאוד חוששת עקב מצבי מהמי שפיר.(בהיריון קודם הייתה לי ירידת מים ולידה שקטה בשבוע 17 שלא ידעו מה הסיבה).תודה

שלום, בדיקת דם אינה מחליפה דיקור מי שפיר. היא נותנת סיכן סטטיסטי ברגישות מאוד גבוהה לגבי תסמונת דאון, קצת פחות רגישה לגבי כרומוזומים 13 18 x y. זו עדיין לא בדיקה אבחנתית ואינה נותנת מענה לגבי כרומוזומים אחרים ובודאי שלא מידע שניתן לקבל בצ'יפ גנטי שמבוצע במי שפיר. את צריכה לשקול אם את מסתפקת במידע שניתן לקבל בבדיקה ולקחת סיכון קטן לבעיה שהייתה יכולה להתגלות בדיקור מי שפיר, או לבצע דיקור ולקחת סיכון קטן להפלה בעקבות דיקור. בהצלחה בכל החלטה שתחליטי. דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה