לא יודעת מה לעשות, מתלבטת אם לעבור בדיקה או לא

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

04/07/2016 | 16:01 | מאת: אוף

בעקבות נשאות ל-X שביר הומלץ לי לעבור בדיקת סיסי שליה. יש לי שני תורות לשני בתי חולים שונים, מכיוון שקראתי בויקיפדיה ובעוד כמה מקומות שבדיקה שמבוצעת בדיקור דרך דופן הבטן מפחיתה את הסיכוי להפלות. באמת, כל מקום שאני מתקשרת אליו ומבקשת נתונים לא עונים לי לענין, אני מרגישה שאני לא מקבלת תשובה כנה. כשאני מחפשת ברשת סיסי שליה וחופרת עמוק בתוך הפורומים גיליתי יותר מארבעה סיפורים על נשים שהפילו ודיממו בעקבות הבדיקה הזאת. לעומת זאת, כשאני קוראת על מי שפיר במקסימום נשים מספרות שהבדיקה כאבה. אולי מישהו יכול לומר לי פעם אחת ולענין מה הסיכוי לצאת מהבדיקה הזאת בשלום, כלומר, בלי דימומים, בלי כאבים ובלי הפלה? ועוד דבר, שלוש שמות של אנשים חזרו כמה פעמים בתור "מקצוענים" של הבדיקה הזאת. אולי מישהו יודע איפה הכי כדאי לעשות את זה ואצל מי? ה' ירחם ויציל.

שלום, פעם דיברו על סיכון גבוה פי 2 בבדיקת סיסי שליה לעומת דיקור מי שפיר, אך המחקרים האחרונים לא מצאו הבדל בסיכון. דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה