האם לבצע דיקור מי שפיר כאשר התוצאות מצויינות ?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

01/06/2016 | 14:00 | מאת: גיא

שלום, אשתי בגיל 37.10, בהריון הנוכחי תחת מעקב עקב לידה מוקדמת בהריון קודם בעקבות היפרדות שליה. תוצאות הסקר- סיכוי לתסמונת דאון לפי גיל 1:200, לפי סיכום כל הסקרים וחלבון עוברי 1:10,000 . סקירת מערכות הכל תקין וכל הבדיקות יצאו עד כה מצויינות ב"ה. אין הסטוריה במשפחה, ו-2 ילדים בריאים. האם זה לא סיכון לעשות את המי שפיר שהסטטיסטיקה מדברת על 1:300-500 ללידה מוקדמת עקב הדיקור עצמו ? האם לא ניתן להיות רגועים עקב הבדיקות שביצענו ? האם כדאי לעשות בדיקת דם כדי להוריד את הסיכון למינימום, או שניתן לוותר על בדיקות נוספות,אשמח לחוות דעתך, תודה רבה

שלום בכל מקרה יש המלצה של משרד הבריאות לבצע דיקור מי שפיר. בבדיקה באמת יש סיכון נמוך להפלה , חשוב לזכור שבדיקות הסקר הינן סטטיסטיות ולגבי תסמחנת דאון בעיקר, ואינן מגלות סיכון גבוה למחלות או בעיות אחרות שמתגלות בדיקור מי שפיר ובוודאי שלא לגבי בעיות שיכולות להתגלות בדיקור מי שפיר כולל צ'יפ גנטי. עליכם להחליט איזה מהסיכונים אתם מעדיפים - סיכון להפלה של עובר בריא או סיכון לבעיה שניתן היה לגלות במי שפיר ולא התגלתה בגלל שלא בוצע דיקור. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה