המטומה ומי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

11/11/2015 | 19:43 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 28 שבוע 19 לאחר 2 לידות רגילות ותקינות. אני נשאית של x שביר ולכן עליי לעבור דיקור מי שפיר. משבוע 10 לאחר דימום גילו המטומה יחסית גדולה 2*7. לפני שבועיים ההמטומה ירדה ל 5. אני סובלת לעיתים קרובות מכאבים בבטן התחתונה ובגב ואני בשמירת הריון כרגע. חשוב לציין שכל שאר בדיקות ההריון יצאו תקינות לחלוטין. כאשר הייתי אצל הרופא הוא המליץ לי עקב ההמטומה לא לעבור דיקור ואני ממש לא יודעת מה לעשות. אשמח לקבל דעה נוספת ולדעת מה הסיכונים במצב זה?

שלום, אכן התבלבטות. בנוכחות המטומה הסיכון להפלה עקב הדיקור עולה אך אצלך יש סיבה מובהקת לבצע דיקור מי שפיר. השאלה אם את מוכנה לההסתכן בלידה ילד עם תסמונת X שביר או מעדיפה את הסיכון (שלא ניתן להגיד בדיוק מה גודלו) להפלה. בהצלחה בכל דרך שתבחרי, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה