בדיקת סיסי שליה מעל גיל 35

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

03/11/2015 | 14:04 | מאת: סיגל

שלום, בת 36, בשבוע 9+ עם הסטוריה של הפלה מאוחרת עקב קריוטיפ לא תקין 47XYY. יועצת גנטית המליצה לי לעבור בדיקת סיסי שליה או מי שפיר וכיוון שבפעם האחרונה הפסקת הריון בוצעה כאמור בשבוע מאוחר מאוד, החלטתי בהריון הנוכחי לבצע בדיקת סיסי שליה. עפ משרד הבריאות בדיקת סיסי שליה בבתי חולים ציבוריים אמורה להיות ללא עלות מעל גיל 35, יחד עם זאת בית חולים שיבא מסרב לבצע לי את הבדיקה בטוענה שאינם מבצעים בדיקות על סמך גיל בלבד, וללא אינדיקציה רפואית ממשית נוספת להישנות בעיה גנטית. האם ניתן לבצע בדיקת סיסי שליה בתנאים שלהלן באיכילוב ?

שלום סיגל. בבית חולים איכילוב מבצעים גם בדיקה לפי גיל - תלוי בזמינות התורים. עלייך לפנות ליחידה לגנטיקה בבית החולים על מנת לתאום תור - 039764704 בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה