לד"ר הר טוב

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

10/02/2015 | 11:13 | מאת: אנה

שלום ראשית תודה על המענה בפורום, מעיון נשמע שזה המקום הנכון לשאלה שלי. בת 38+, הריון תאומים ראשון, יקר. בשקיפות העורפית לאחד עובי של 1 ממ ולשנ 1.5. בשקלול עם הגיל סיכון של 1:1,000 והשני 1:950 יש גשר אף. יש לי מיומה גדולה שגדלה בהריון, מכאיבה גורמת להתכווצויות וכו'. 1. האם בנוכחות המיומה והתופעות המתוארות בדיקת מי שפיר כבר טומנת בחובה סיכון גבוה יותר, בוודאי בהריון תאומים מלבד הסיכון הרגיל (כלומר אני חוששת מהתכווצויות וכו' מלבד הסיכונים הרגילים של מי שפיר)? והבחינה של כדאיותה צריכה להישקל גם נוכח זה? יש נתון כמותי לגבי הסיכון? 2. הרופא נשים אומר שלא כדאי לבצע תבחין משולש כי התוצאה שלו מבלבלת בתאומים, אני דווקא רוצה לבצע. אם התוצאה תהיה לא טובה הבנתי שבתאומים זה לא מדוייק. השאלה אם התשובה תקינה - כן אפשר לסמוך על זה כתוצאה מהיימנה? 3. בגלל סיבות שונות אני מבצעת את הסקירה הראשונה רק בשבוע 17 וחצי, אם כבר זה מאוחר, חשבתי לוותר עליה ולבצע סקירה מורחבת פרטית בהמשך (ביצעתי הרבה בדיקות ואני רוצה לנסות להימנע ממה שאפשר וזו אורכת כשעה פלוס) - נאמר לי ע"י הרופאה במיון שאני חייבת לבצע אותה, כי לא יבצעו לי מי שפיר בשבועות 22-23 של סקירה מורחבת במידה ו... זה נכון? בגלל הנתונים שלי ספציפית או ככלל? והאם זו האינדיקציה היחידה לביצוא סקירה מוקדמת או שיש סיבות אחרות? תודה רבה ויום טוב :)

שלום, אם יש יש צואר מקוצר בעקבות ההתכווציות שתארת - הסיכון בדיקור עולה. אם הצואר ארוך - קרוב לודאי שאין עליה משמעותית בסיכון. השרירנים עצמם אינם גורמי סיכון בבדיקה מלבד שלא ידקרו דרכם. אני מציע לבצע בכל זאת סקירה מוקדמ, גם אם היא מעט מאוחרת מהרצוי, כי באמת אם תתגלה בעיה, כדאי להתחיל בברור מוקדם ככל האפשר. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה