האם לבצע דיקור מי שפיר ע"פ תוצאות חלבון ושקיפות

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/11/2014 | 09:06 | מאת: דנה

שלום, אני בת 34.7 הריון שלישי. אשמח לקבל את דעתך האם ע"פ תוצאות integrated test אני צריכה בכלל לחשוב על מי שפיר. FBHCG- 17.02 NG/ML, חציון 0.44mom NT- 1.2 MM PAPP-A- 6121.76 MU/L, חציון 2.46mom AFP- 36.12 NG/ML, חציון 0.97mom HCG- 5.49 IU/ML, חציון 0.24mom UE3- 2.00 NG/ML, חציון 1.74mom הסיכון המשולב לתסמונת דאון ע"פ גיל והבדיקות- 1:34698 (נתון גבוה וקצת מוזר אך ביררתי במעבדה ואמרו שאין טעות) תסמונת דאון לפי גיל בלבד- 1:413. בייעוץ גנטי לא כך כך עזרו לי כנ"ל לגבי הגניקולוג שלי. אני לחוצה עד כדי כך שאני לא ישנה בלילות. אני מפחדת לבצע את הבדיקה כאשר כל הנתונים תקינים (חושבת לבצע רק עקב גיל 35) ולהצטער על כך אם חלילה יקרה משהו עקב הבדיקה. מצד שני אני חוששת שאם לא אבצע אהיה בלחץ כל ההריון. אני יודעת שאתה לא יכול להגיד לי אם לעשות או לא ושזאת החלטה שלי אך אשמח אם תייעץ לי ע"פ התוצאות. האם נתקלת בתוצאה כזאת גבוהה (1:34968)? תודה.

שלום כמו שאמרת - זו החלטה שלך. בדיקות הסקר שביצעת מראות על סיכון נמוך לתסמונת דאון, אבל את צריכה לזכור שהבדיקות הינן רק לגבי תסמונת דאון ולא לגכל הדברים שיכולים לגלות בדיקור מי שפיר. לעומת זאת בדיקור יש סיכון , אמנם נמוך (1:700) להפלה. זו החלטה מאוד אישית איזה זיכון לקחת - להפלה או ללידת עובר עם מחלה שניתן היה לגלות בדיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה