חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

14/09/2014 | 08:27 | מאת: בלה

שלום אני בת 34 וחצי בהריון הרביעי שלי שבוע 19.יש לי 3 ילדים בריאים בבית. בשקיפות עורפית ובסקירה המוקדמת הכל היה תקין.בחלבון העוברי יצא לי 1:260 כשלפי הגיל בלבד אמור להיות 1:420. אני מאוד מתלבטת בנוגע למי שפיר. האם כדאי לעבור דיקור או שאני יכולה להסתמך על תוצאות הסקירות? תודה!!!

שלום רב. לפי המלצת משרד הבריאות,מומלץ לבצע דיקור מי שפיר בסיכון של 1:380 ומעלה, ואת נמצאת בקטגוריה זו ולכן יש המלצה לביצוע הבדיקה. חשוב לדעת שעד 40% מהעוברים עם תסמונת דאון לדא יהיו שום ממצאים באולטראאונד. אם את לא מעונינת בבדיקת מי שפיר את יכולה לבצע בעלות פרטית בדיקת דם לאיתור DNA עוברי בדמך , אשר יכולה ברגישות גבוהה מאוד לשלול תסמונת דאון (זו בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית). חשוב לזכור שהבדיקה אינה מחליפה מי שפיר ואניה שוללת את כל הממצאים היכולים להתגלות בדיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה