בדיקת דם במקום מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/04/2014 | 08:16 | מאת: לילך

שלום 1. האם הבדיקת דם במקום מי שפיר (NIFTY) בודקת את אותם תסמונות שבודקת הבדיקת מי שפיר המהירה (FISH)? 2. הבנתי שיש לבדיקה המהירה עוד שם חוץ מ-FISH...מה ההבדל ביניהם? תודה

01/05/2014 | 20:11 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

שלום לילך, בדיקת NIPT היא דומה לבדיקת FISH במי השפיר מבחינת מה שהיא בודקת (טריזומיות נפוצות וכרומוזומי מין), לכל בדיקה רגישות קצת שונה לכל אחת מהתסמונות הנבדקות אך בסך הכל לרובן כיסוי טוב לבעיות השכיחות. השיטה השניה לבדיקה המהירה במי השפיר נקראת QF_PCR, היא בודקת בטכניקה שונה אבל עם אותה מטרה. בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחית בגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שע"צ 02-6555999

בדיקת הדם נותנת תשובה לגבי אותם כרומוזומים שנבדקים בבידקת מי שפיר המהירה , אבל לא באותה רגישות. לכל אחת המחברות רגישות שונה לכל אחד מחמשת הכרומוזומים שניבדקים. הבדיקה המהירה הנוספת הינה QF-PCR - שזו טכנולוגיה שונה לבדיקה מהירה. דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה